Profiles Projects Awards & Publications Resources Contact

The renovation of the existing restroom and the design of a new facility were based in part on sustainable design practices. Sustainable elemenets for both buildings included a passive ventilation system with the use of metal louvers, ceramic tiles made from recycled glass, seawater pumped from the Bay for use in the toilets, and innovative plumbing fixtures such as waterless urinals.

For the new building, concrete masonry was used because of its durability in the island’s sometimes harsh environment and its similarity to common island materials. Glass block with its insulative properties and natural light characteristics was used in the windows. In the specifications, environmental goals were set for the project which included project waste management and recyling strategies for demolished materials.