Profiles Projects Awards & Publications Resources Contact
   

Work entailed the remodel of a single family house for a young couple in El Cerrito, California. The husband is a wheelchair user and the work included the remodel of the existing kitchen to provide a more open plan that afforded a greater level of usability with accessible counters, appliances, cabinets and storage. The design included making the hall and living room more adaptable to its users and more amenable to entertaining small groups. The existing bathroom was expanded and remodeled to provide wheelchair turn-around space and incorporate adaptable design fixtures and like the "soft bathtub." A new wood deck, stair and ramp to ground level was added on the rear of the house that integrates with the kitchen design and allows the ‘flow’ of the interior kitchen space out onto the deck.